Tom Hardy titokban jelentkezett és megnyert egy harcművészeti bajnokságot

2023-08-13 Koffein

A The Guardian értesülései szerint a 45 éves brit színész benevezett a 2022-es Brazil Jiu-Jitsu Nyílt Bajnokságra – a Milton Keynes-i Oakgrove iskolában megrendezett Ultimate Martial Arts Championships versenyre.

„Nagy öröm volt, hogy versenyezhetett a rendezvényünkön. Mindenki felismerte, de nagyon alázatos volt, és szívesen szakított időt arra, hogy az emberek fényképezkedhessenek vele” – mondta az esemény szóvivője.

Hardy-t kék gi-t viselve láthattuk a versenyek alatt és mivel az összes meccsét megnyerte így a tortánt is meghódította. Oklevelét természetesen  „Edward Hardy” – az igazi nevére kiállítva kapta meg.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a The Dark Knight Rises című filmben Bane szerepéről is ismert színész egy brazil Jiu-Jitsu versenyen szerepelt. Még augusztusban a színész és kéköves harcos szintén megfordult a REORG Open Jiu-Jitsu Bajnokságon Wolverhamptonban. Teljesítménye itt is fergeteges volt, hisz végig ő győzedelmeskedett.

Hardy azt mondta ellenfelének: „Csak felejtsd el, hogy én vagyok az, és tedd azt, amit általában tennél.”

“Hardy „nagyon erős fickó… Nem gondolnád, hogy híresség. Körülbelül hat tornán szerepeltem eddig és mindegyiken dobogón álltam, de valószínűleg ő a legkeményebb versenyző, akivel valaha dolgom volt – nyilatkozta ellenfele Danny Appleby a Teeside Live-nak.

Hardy a durva és és erőt sugárzó alakításáról vált ismertté, többek között a Mad Max: Fury Road, a Venom, a Peaky Blinder és a Legendában Kray ikerként láthattuk. Még egy csavar a történetben, hogy hasonló szituációban már filmvásznon is szerepelt, hisz ő játszotta az MMA-harcos Tommy Riordan Conlont a 2011-es Warrior című filmben.

Forrás: Wikipedia

A legfőbb motivációja azonban a verseny után, a hivatalos Instagram-oldalára posztolt szövegből derül ki. Azt írta, nagyon fontos neki, hogy képviselheti a Reorg nevű jótékonysági szervezetet és “azt a munkát, amit a jiu-jitsu és általában a testedzés terápiás előnyeit kihasználva végez. A veteránok, aktív katonák, tűzoltók mentális jólléte érdekében, többek között a függőségek leküzdését segítve ezzel.

“A munkájuk világszerte életeket változtatott meg és mentett meg azzal, hogy nemcsak hatékony eszközt biztosít e foglalkozások kihívásokkal teli pszichológiai aspektusainak kezeléséhez, hanem sokaknak lehetővé tette, hogy megtalálják a céljukat, az identitásukat és a közösségüket, amelyek gyakran elvesznek a civil életbe való visszailleszkedés során”- méltatta az egyesület tevékenységét, azt is hozzáfűzve, hogy az edzés milyen sokat adott neki az élete során.

Hajra Tom Hardy! Hajrá Edward Hardy!

Forrás: ign.com, bronson.men

Nyitókép: @fightpicsgohard/Twitter

Tovább olvasok