Egy f*ckboy magabiztosnak tűnik, de belül elveszett kisfiú?

2024-08-13 Szerintünk

Ha kifogtál egy f*ckboyt, áldozatnak érezheted magad, csalódottnak, sőt, összetörtnek. Azonban érdemes tudni, hogy bármennyire is elégedettnek és magabiztosnak tűnnek, a nőcsábászoknak rengeteg gyengesége van.

Van egy jó barátom, aki nagyon fontos nekem, de vannak/voltak dolgok az életében, amit sosem tudtam jó szemmel nézni. Az egyik ilyen az volt, hogy hosszú-hosszú évekig úgy cserélgette a barátnőit, mint a fehérneműt. Egyik nap még arról mesélt, hogy Annával chatel, néhány nappal később, amikor érdeklődtem, hogy mennek a dolgok Annával, már csak meglepett visszakérdézés volt a válasz. „Anna? Annával már ezer éve vége, most Krisztivel dumálok.” Én meg csak kapkodtam a fejem, hogy mi is most a helyzet.

Ez szerencsére csak egy időszak volt az életében, és (egy kicsit remélem, hogy az én érveim is közrejátszottak ebben) benőtt a feje lágya, és megállapodott. Előtte már elkezdet belesavanyodni ebbe az életformába, lelkileg megterhelte. Éppen az esküvőjét tervezgeti a párjával, amikor arról beszélgettünk, hogy milyen is volt szoknyapecérnek lenni. Elárulta, hogy nem is volt az akkora móka, mint kívülről tűnt. Így a beszélgetés miatt kicsit utánaolvastam a témának, hogy mi zajlik is le a nőcsábászokban.

Küzdelem a kiégéssel

 

A nőcsábászok gyakran hajlandóak a nőket megvezetni, becsapni a siker érdekében. A sz*xet és alkalmi kapcsolatokat hajszolják elköteleződés nélkül. Kizárólag azzal törődnek, hogy élvezzék, függetlenül attól, hogy másnak ártanak.

Azonban ez a fajta életmód csak ideig-óráig tartható fenn, később mentálisan megterhelő lehet. Minél inkább hajszolják a nőket, annál üresebbnek érezhetik magukat. A sz*x magában nem okoz érzelmi kiteljesedést, ami idővel kiégéshez vezet.

Cinizmus 

 

Azok a pasik, akik játékként vagy tárgyként kezelik a nőket, gyakran küzdenek az érzelmeikkel. Sokan közülük dühből kezdenek ebbe az életmódba. Mérgesek, mert a középiskolában és az egyetemen boldogtalanok voltak, amiért a hölgyek elutasították őket. Úgy érzik, hogy mások megtalálhatják a szerelmet, míg nekik nem jár. Mivel a nők nem bántak velük jól, így nekik miért kellene?

Elképesztő magánnyal járhat

 

Talán meglepő lehet, de nőcsábásznak lenni magányos dolog. A sz*x és az alkalmi randik egy ideig kitöltik az űrt, de attól még az ott van, és ott is marad, mindegy, hány nőt sikerült behálózni. A nőfalók nem igazán érzik, hogy szeretik őket, nincsenek valódi kapcsolataik. Ettől pedig hamar magányosnak érezhetik magukat, sőt, elszigeteltnek.

Bizalmatlanság

 

Ha nem kapcsolódsz emberekhez érzelmileg, ha nincs kinek megnyílni, nem is lehet senkiben sem megbízni. A nők kihasználása teljesen elferdíti a felfogásukat a szeretetről, és azt az érzést kelti bennük, hogy nem méltók rá. Mindez csak növeli az elszigetelődést.

Félelem az egyedülléttől

 

A félelem az egyedülléttől szintén nagy hibájuk. Bár senkihez sem kötődnek érzelmileg, leginkább társaságban szeretnek lenni. A túl sok egyedül töltött idő ijesztő lehet. Ha minden nap más nővel fekszenek le, akkor nem magányosan töltik az estéjük. Félnek, hogy nem elég jók és elhagyják majd őket.

Félelem a szerelemtől

 

Az igazat megvallva, a szerelem szintén kissé rémisztő lehet. Megnyílni valakinek, megmutatni a sebezhető oldalad, úgy, hogy nem tudhatod, mennyire fogja értékelni, össze fog-e törni. A szerelem kockázattal jár, amit félnek vállalni.

Érzelmi éretlenség

 

Mivel nincs önbizalmuk, tartanak attól, hogy megmutassák a valódi énjüket és felelősséget vállaljanak a tetteikért. A legtöbb felnőtt felismeri, hogy könnyebb elmondani az igazat, mint fenntartani egy hazugságot, de a szoknyapecérek inkább az ellenkezőjét választják, ezzel is bizonyítva, hogy nem fejlődtek és nem fogadják el magukat.

Kép forrása: Midjourney

Míg az igazi férfiak őszinték, a nőcsábászok nem tudják, hogyan kell megfelelően kommunikálni. E képesség nélkül a jövőben nem tudnak egészséges kapcsolatokat fenntartani vagy hatékonyan kezelni a konfliktusokat.

Nem szeretik önmagukat

 

Az egyik fő gyengeségük, hogy nem nagyon szeretik magukat. Lehet, hogy azért használnak ki másokat, hogy elfelejtsék a saját életükben történt dolgokat. Ráadásul előfordulhat, hogy ezzel próbálják magukat jobb kedvre deríteni.

Szerző: Seress Panni

Nyitókép: Midjourney

Tovább olvasok