Te mit teszel, ha rányomulnak a párodra?

2024-07-10 Szerintünk

Én nem vagyok egy féltékeny típus. Tényleg nem, olyannyira nem, hogy volt már ebből problémám is párkapcsolatban. Mindig is úgy gondoltam, hogy mindkettőnket megkímélem, ha nem kapok hisztirohamot minden nőtől, aki csak szembejön.

De azért az én gyomrom is nehezen veszi be, ha valaki előttem flörtöl a párommal. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne te legyél végül a rosszfiú? Nem minden flört veszélyes, még ha bosszantó is. Szánj egy pillanatot arra, hogy átgondold a helyzetet, mielőtt ostobán viselkednél és elveszítenéd az önuralmad! Tudom, hogy néha ez nagyon nem egyszerű. Én is húztam már arrébb barátnőmet, amikor láttam, hogy hamarosan robban, amiért a pasijával flörtölnek.

Kívülről ezt néha sokkal könnyebb megítélni, de egy rossz lépéssel inkább magadnak ártasz. Főleg semmi értelme addig lépni, amíg úgy látod, hogy a párod nem viszonozza a közeledést. A legjobb, ha úgy teszel, mintha semmi se történne, csak mosolyogj udvariasan. Ezt az olyan esetekben könnyű megtenni, amikor tudod, hogy ez a flört csak enyhe próbálkozás, és nem találkoznak többé, azonban vannak olyan szituációk, amikor nem lehet másfelé nézni.

Kérd meg a párod, hogy lépjen közbe!

 

Ha a partnereddel flörtölő személy olyasvalaki, akivel sokat találkoztok, az megnehezíti a helyzetet. Ideális esetben a partnerednek magától rá kellene jönnie, hogy ideje leállítani a flörtöltést és közölni, hogy kapcsolatban van. De ha nagyon kellemetlen helyzetben vagy, akkor nyugodton szólj a párodnak, hogy tegyen valamit!

Kép forrása: Midjourney

A flörtöltést egyébként nem mindig veszik észre, nekem is volt egy párom, akinek a fülébe súgtam egyszer: „Ugye tudod, hogy az a csaj flörtölni próbált veled?” Ő pedig értetlenül körbenézett: „Melyik?” Azóta sem tudja, melyik volt…

Előfordulhat, hogy neked kell közbelépni

 

Van, hogy lépned kell. Egy barátnőm szerint a legjobb taktika, ha hozol egy italt, és mielőtt elmennél érte, megkérdezed a párod: „Drágám, te kérsz valamit?” Ennek a továbbgondolt verziója, ha a párod küldöd el, hogy hozzon nektek valamit. Ebben az esetben még ki is használhatod az időt és beszélhetsz a flörtölővel, hogy mi a helyzet kettőtök között, és téged zavar a viselkedése.

Mi legyen, ha a párod is nyitott a flörtölésre?

 

Sajnos, ez sem példa nélküli. Ha a párod reagál a flörtre, az egy egészen más szituáció. Az nem az ő hibája, ha flörtölni kezdenek vele, de az igen, ha belemegy. Ebben az esetben érdemes átgondolnod a kapcsolatotokat, mert alapvető problémák lehetnek benne, ha nyíltan, előtted flörtöl. Néha még előfordulhat, hogy tudattalanul megy bele a játékba, de ha gyakran találod ilyen szituációban, az komoly vörös zászló. A legjobb, ha ilyenkor beszélsz a pároddal és megpróbálod tisztázni a helyzetet. Vannak flörtölő típusok, akik sokszor egyáltalán nem gondolják ezt komolyan, észre sem veszik, hogy zavaró lehet. De vigyázz arra, hogy ne támadd le, és ne tűnjön féltékenységi rohamnak, csak tiszta fejjel, átgondolt érvekkel kezdj neki egy ilyen beszélgetésnek!

Szerző: Seress Panni

Nyitókép: Midjourney

Tovább olvasok