Áfonyás-málnás torta sütés nélkül: Én így üdvözlöm a tavaszt!

2021-04-22 Gasztro

Hamarosan közeledik a nyár, és ezzel a finom és friss gyümölcsök időszaka is.

Ha gyorsan összedobnál egy tortát a családnak, párodnak, barátoknak, vagy csak úgy magadnak, akkor ez egy tuti recept. Egyszerű, és gyorsan megvan. Bármilyen gyümölccsel finom, legyen az eper, málna vagy áfonya. És a legnagyobb előnye, hogy sütni sem kell!

Hozzávalók (18 cm-es tortához):

  • 150 gramm keksz (lehet kakaós vagy zabos)
  • 5 dkg vaj
  • 500 gramm mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 zselatin (zselatin fix is jó, de a legjobb, amit fel kell melegíteni)
  • 1 bourbon vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 citrom leve
  • 500 gramm málna/áfonya vegyesen

 

FORRÁS: PARTALI ANITA

  1. A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem, és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem.
  2. A tejszínt felvertem habbá, majd hozzákevertem a mascarponét, a porcukrot, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a zselatin is, hogy stabilabb legyen a krém. A zselatint az előírásnak megfelelően kell elkészíteni, ha melegítős, akkor érdemes megvárni, hogy kicsit kihűljön, és utána a krémhez adni.
  3. A kekszes alapra rákanalaztam a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tettem.
  4. Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórtam, és már fogyasztható is.

Nyitókép: Pexels

Tovább olvasok